Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor alături de cluburile CSM şi CS Crişul vor să cinstească memoria celui care a fost Schier Herman, fost înotător cu performanţe naţionale şi antrenor reputat la CS Crişul, printr-un concurs ce se va desfăşura sâmbătă şi duminică la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu". Competiţia se vrea să devină o tradiţie în oraşul de pe Criş şi are ca scop depistarea copiilor talentaţi, precum şi verificarea înotătorilor şi dezvoltarea spiritului competiţional.

La ediţia a doua a concursului, care se va desfăşura după modelul seriilor contracronometru (cronometraj electronic), sunt aşteptaţi să participe aproximativ 400 de sportivi din ţară şi din Ungaria. Astfel, din ţară vor fi prezenţi reprezentanţi ai oraşelor: Arad, Reşiţa, Tg. Mureş, Sf. Gheorghe, Timişoara, Cluj şi Bistriţa, iar din Ungaria din oraşele: Hajduszoboszlo, Gyongyos, Debrecen, Szarvas şi Szaszhalombata. Din Oradea vor fi prezenţi în jur la 80-90 de copii, reprezentanţi ai cluburilor organizatoare, CSM şi CS Crişul.

Probele se vor desfăşura la 4 stiluri, plus proba de 200 m mixt, care le va reuni pe toate cele patru stiluri, pe categorii de vârstă: copii născuţi în anul 2003 şi mai tineri, născuţi în 2002, 2001, 2000, 1999-1998, 1997 şi mai mari (open).

Sâmbătă, concursul va debuta de la ora 15, iar duminică, de la ora 10.

Organizatorii doresc ca pe viitor competiţia să fie introdusă şi în calendarul federaţiei naţionale de specialitate.