În cadrul programului Şcoala altfel, zeci de elevi ai Colegiului Tehnic Mihai Viteazul s-au întrecut între ei la făcut de frizuri şi coafuri la modă.

Concursul a fost gândit de profesoarele lor Luminiţa Abrudan şi Maria Morgovan, care şi-au dorit să-i ajute pe elevii specializării "Estetică şi igiena corpului omenesc", unde învaţă să devină specialişti în cosmetică, manichiură-pedichiură şi frizerie-coafură. Practic, liceenii din clasele de-a IX-a, a X-a şi a XI-a au avut de făcut o demonstraţie de frizură bărbătească sau coafură pentru femei, având libertate deplină în a alege cum anume îşi aranjează clientul.

"Ne-am dorit ca elevii să-şi fixeze competenţele dobândite în cursul anului şcolar, să-şi dezvolte aptitudini noi, inclusiv de lucru în echipă", a declarat Luminiţa Abrudan.

Andrei Marchiş (foto), un elev într-a XI-a, a ales să-i facă unui coleg o frizură pierdută, care acum e la modă în aproape toate saloanele din oraş. "Este o frizură pe care puţini din oraş o fac, se execută prin brici, maşină şi piaptăn, o frizură apărută acum, la sfârşitul anului, 2016 şi se cere foarte mult în saloanele din oraş", a explicat tânărul. La fel ca şi ceilalţi tineri, i-a plăcut ideea de a concura cu colegii. "Simţi competiţia, dai mai mult, că te uiţi ce face vecinul şi tu trebuie să faci mai bine", a spus Andrei.

De asemenea, în concurs s-au înscris şi fete care au făcut machiaje sau lucrări de manichiură. La finalul zilei, profesoarele vor stabili şi cele mai reuşite lucrări.