Primăria repetă concursul pentru amplasarea unei statui a omului de stat Ion I.C. Brătianu, în parcul cu acelaşi nume. După ce, în urma primului concurs, juriul a stabilit că niciunul din cele patru modele de statui propuse nu este potrivit, consilierii locali au acceptat, în şedinţa de joia trecută, ca această competiţie să fie reluată anul viitor.

Artiştii pot să-şi depună lucrările până cel târziu la data de 19 ianuarie 2015, urmând ca anunţarea rezultatelor concursului să aibă loc pe 27 ianuarie 2015. Termenul de finalizare a statuii în bronz şi realizarea soclului va fi 30 iulie 2015, urmând ca statuia să fie inaugurată pe 20 august anul viitor. Juriul va fi format din şapte oameni de artă şi cultură orădeni, critici sau istorici de artă, respectiv reprezentanţi ai conducerii Primăriei.

Brătianu a fost unul dintre marii artizani ai Marii Uniri din 1918. De asemenea, el a fost prim-ministru al României, având o contribuţie decisivă în organizarea statului naţional unitar şi a iniţiat adoptarea Constituţiei din 1923, una din cele mai moderne şi democratice din Europa.