Cei care doresc să participe la concursul pentru ocuparea postului de şef al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor se pot înscrie în perioada 12-16 septembrie, concursul urmând să aibă loc între 27 septembrie-7 octombrie.

Între condiţiile obligatorii pe candidaţii trebuie să le îndeplinească sunt să achite o taxă de participare de 800 lei, să prezinte o adeverinţă medicală din care să reiasă că sunt apţi fizic şi psihic, să dea o declaraţie că nu au colaborat cu Securitatea înainte de 1989, să depună dovada absolvirii unor studii universitare de lungă durată în medicină, drept sau economie, precum şi a unui curs de management sanitar.

Potrivit unor surse din mediul politic local, favoritul la câştigarea concursului ce va avea loc la Bucureşti este actualul deţinător al funcţiei, dr. George Gălbineanu, numit provizoriu în urmă cu trei luni de către şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Marius Pîrcioagă, în locul Danielei Petrişor, demisă pe motiv de "management defectuos" după doi ani de exercitare a funcţiei.