Peste 500 de participanţi din întreaga lume vor concura în cadrul Campionatului internaţional Robotics, ajuns la a 11-a ediţie, care va fi organizat în perioada 20-22 aprilie la Oradea, la ERA Shopping Park, în zona cupolei şi în sala de evenimente.

Participanţi din întreaga lume

Sunt înscrişi 43 de participanţi din Filipine, 50 de participanţi din Egipt, 85 de participanţi din Grecia, 15 participanţi din Turcia, 6 participanţi din Belarus, 10 participanţi din Tailanda, 7 participanţi din Algeria, 5 participanţi din Polonia, 5 participanţi din Ungaria, 1 participant in Libia şi sute de elevi şi studenţi din România.

"Titlurile de câştigători de anul acesta vor aduce oportunităţi educaţionale şi profesionale în viitoarea carieră, cât şi premii substanţiale în aparatură tehnică", menţionează organizatorii într-un comunicat de presă.

Premii importante

Premiile puse la bătaie pentru elevii care reuşesc să obţină locuri de podium sunt locuri bugetate la specializarea Robotică, în engleză şi română, din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică a Universității din Oradea, burse, echipamente, aparatură şi piese în valoare totală de peste 10.000 euro.

În plus, o parte dintre participanţii la competiţia internaţională vor putea asista la prezentări, workshopuri şi vizita, printr-un Tech Tour, companiile de top unde tehnologia de vârf este la ordinea zilei.

Provocări şi pregătiri

Până atunci, însă, peste 130 de elevi, împreună cu mentorii lor şi cu organizatorii, mai au de gestionat o provocare, deoarece se pregătesc intens pentru faza locală a campionatului care are loc în mai puţin de o săptămână, în 28 martie, de la ora 15, la Biblioteca Universităţii din Oradea.

"Este un lucru extraordinar şi extrem de important pentru mediul industrial al oraşului", afirmă Flaviu Birouas, coordonatorul Robotics Championship şi cadru didactic la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

Tot din seria provocărilor face parte şi "surpriza" de care au avut parte unele echipe, deoarece unele cabluri folosite erau fabricate cu polaritatea inversată, afectând munca a 25 de participanţi.

Totuşi aceştia au adoptat mottoul NASA: "Failure is Not an Option" (n.r. eşecul nu e o opţiune), astfel că lucrează intens să remedieze defectele în timp record şi sunt convinşi că vor avea succes la ambele etape.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!