Concursul organizat joi de Ministerul Educaţiei pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor nu are niciun câştigător: actualul inspector general, Nicolae Avram, şi profesorul marghitean Iulius Timar au fost descalificaţi, iar profesoara Lucia Curta a picat la proba orală a examenului!

"Eu şi contracandidatul Iulius Timar nu am mai participat, pentru că ni s-au respins dosarele pe motiv că nu am avut certificat medical, ci o adeverinţă de la medicul de familie. Se pare că certificatul era altceva, dar eu personal, vă spun sincer, nu am ştiut că există o diferenţă", a declarat, joi, Avram pentru BIHOREANUL. Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei a trimis zilele trecute o adresă către Departamentul Resurse Umane al IŞJ Bihor, prin care arăta că doar Curta poate participa la concurs.

Totuşi, nici aceasta n-a promovat examenul care a avut loc joi la Bucureşti. "La proba scrisă am luat 8,85 şi apoi am avut proba de interviu. Acolo rezultatul a fost negativ, am fost respinsă", a declarat Curta, joi seară, pentru BIHOREANUL.

Profesoara, în prezent inspector şcolar general adjunct la IŞJ Arad, a precizat că nu doreşte să comenteze rezultatul, dar a dat de înţeles că se consideră nedreptăţită. "La proba scrisă am avut cea mai mare notă dintre toţi candidaţii din ţară care au susţinut aceste examene", a spus Curta, sugerând astfel că ar fi fost picată intenţionat la proba orală.

În acest context, Nicolae Avram rămâne inspector şcolar general, iar Ministerul Educaţiei urmează, cel mai probabil, să reia concursul.

Totodată, joi Ministerul a anunţat IŞJ Bihor că va demara procedura de selecţie a candidaţilor pentru posturile de inspectori generali adjuncţi.