Primăria a anunţat miercuri că perioada de înscriere în concursul "Spaţii verzi de care suntem mândri" se prelungeşte.

Iniţial, asociaţiile de proprietari puteau să se înscrie în competiţia care caută cele mai frumoase zone verzi din jurul blocurilor orădene până pe 15 iunie. Însă, dat fiind că doar 15 asociaţii s-au înscris până acum în concurs, organizatorii au decis să prelungească termenul până la 30 iunie.

Astfel, orădenii care vor să dovedească oraşului că sunt gospodari sunt îndemnaţi să-şi amenajeze cât mai frumos spaţiile verzi din faţa blocurilor, să le fotografieze şi să le înscrie în concurs, trimiţând o fotografie cu zona pe adresa de e-mail mircea.stejeran@oradea.ro.

Juriul concursului, format din primarul Ilie Bolojan, reprezentanţi ai autorităţilor de mediu şi membri ai echipei Umbrela Verde, organizatoarea concursului, va decide care asociaţii merită premiate. Zona care va fi clasată pe locul 1 va fi premiată cu un foişor de grădină, cea de pe locul 2 cu o maşină de tuns iarba, iar cea de pe locul 3 cu un set de grădinărit. În plus, organizatorii promit şi premii speciale pentru alte spaţii verzi care vor impresiona juriul.

Competiţia pentru asociaţiile de proprietari are loc în cadrul campaniei "Umbrela Verde", lansată în Oradea de Tuborg ca urmare a câştigării de către municipiul Oradea a titlului de Capitala Verde a României.