După câteva săptămâni de linişte, Poliţia Beiuş e din nou în fierbere, căci pregătirile pentru concursul la şefia instituţiei au intrat pe ultima sută de metri. Trei ofiţeri s-au înscris la concurs, dintre care doi se laudă de luni de zile cu pilele puse în mişcare pentru obţinerea postului.

Unul e şeful Poliţiei Ştei, Remus Indrei, ajuns poliţist cu diplomă de Energetică şi făcut peste noapte ofiţer, fără vreo şcoală de profil ori vreun examen, printre performanţele sale notabile fiind însă faptul că e naş de cununie al fratelui fostului inspector şef Liviu Popa, acum mare mahăr peste DGA.

Altul e comisarul şef Adrian Chira, actualul adjunct al Poliţiei locale, şi el cu pile pe la şefi, din moment ce a scăpat fără vreo sancţiune după ce a dosit o reclamaţie de furt timp de 7 luni, şi după ce s-a aflat de obiceiul nevestei sale, care-i foloseşte funcţia pentru a-i înspăimânta pe pieţari cât să-i umple plasele cu bunătăţi.

Pe lângă cei doi, Dorin Orjan, ofiţerul de la Serviciul Rutier, nici nu se mai pune. N-are nicio pilă, nicio faptă de vitejie. Ori poate nu ştie Bihorel...