S-au afişat săptămâna trecută rezultatele concursului de promovare în grad în rândul procurorilor, la care se înscriseseră 11 magistraţi din Bihor, dintre care însă doar 4 au reuşit: Gabriela Antohi (Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea), Carmen Scurt (prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta), Adriana Ardelean (de la Parchetul Beiuş), care au vrut să devină procurori la "judeţ", şi Adina Dida Naghiu (Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor), înscrisă ca să avanseze în grad de procuror la Parchetul Curţii de Apel.

Toţi ceilalţi 7 au picat: fosta şefă a Parchetului Beiuş, Adriana Alina Bodin, actualul şef Cosmin Pantea, prim-procurorul Parchetului Marghita, Adrian Muntean, cel al Parchetului Oradea, Diana Cristina Cuciula, şefa Parchetului Aleşd, Rodica Popa, dar şi mai experimentaţii lor colegi, Ciprian Man şi Daniel Beteringhe, de la Parchetul Bihor.

Nu-i o problemă, mai încearcă la anul, oricum o fac pe cheltuiala statului, care le plăteşte, după cum a constatat Bihorel, şi concedii de studii, şi transportul până la Bucureşti. All inclusive, cum ar veni, de câte ori vor, fie că sunt pregătiţi, fie că nu, că doar aşa spune legea. Oare participarea ar fi la fel de mare dacă, în caz că pică examenul, oamenii ar trebui să dea banii înapoi?