Promovabilitate de peste 90% la cea de-a doua rundă de concursuri de directori de unităţi de învăţământ organizată de Ministerul Educaţiei în ultimul an.

Din cei 113 profesori care concurează pentru 120 de posturi de director şi director adjunct în şcolile bihorene, zece au picat luni prima probă, cea scrisă. Rezultatele au fost postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi dezvăluie că dascălii au fost mai bine pregătiţi decât la concursul care a avut loc în octombrie, când 81% dintre candidaţi au fost admişi la proba scrisă. Din cei 10 candidaţi care au picat, opt concurau pentru funcţia de director, iar doi pentru cea de director adjunct.

Dintre toţi profesorii, cel mai mare punctaj l-a luat Monica Ştefănică, candidat pentru funcţia de director la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Beiuş, care a obţinut 48,750 puncte.

Dascălii declaraţi admişi după testul grilă vor participa, între 19 şi 31 iulie, la proba de evaluare a CV-ului şi la interviu. Cei care vor promova şi aceste probe vor fi, pentru o perioadă de patru ani, directorii unităţilor de învăţământ pentru care concurează.

În această sesiune, în Bihor au fost scoase la concurs 110 posturi de director şi director adjunct. În timp ce pentru unele nu există pretendenţi, altele au câte doi candidaţi. De pildă, câte doi profesori concurează pentru direcţiunea şcolilor din Aştileu, Avram Iancu, Brusturi, Bunteşi, Butani, Cheresig, Cociuba Mare, Curtuişeni ori de la Liceul Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş. Cea mai mare concurenţă este la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, unde câte trei candidaţi concurează pentru funcţia de director.