Organizația care încurajează femeile să devină o voce activă în comunitate, Uniunea Femeilor Bihor, are o nouă conducere.

Președintă a fost aleasă Hajnalka Annamaria Georgies, o tânără specializată în inginerie și management în domeniul aerospațial, totodată fostă vicepreședintă și coordonatoare a departamentului de tineret din cadrul Uniunii. Ea este membră în ONG din 2012.

Vicepreședintă a organizației este de acum Dora Adel Fazekas, studentă în anul 3 la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca Facultatea de Inginerie industrială, Robotică și Managementul producției, Specializarea Robotică engleză, și membră în organizație din anul 2019.

Totodată, a fost ales noul secretar general în persoana Teodorei Gherdan, studentă în anul 3 la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, trezorier la Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR) - filiala din Oradea și membră în Uniunea Femeilor din anul 2016.

„Misiunea care ne revine este una dificilă, dar nu imposibilă. Ne dorim să continuăm proiectele deja implementate, dar și să aducem un aer nou, plin de vitalitate, să contribuim cu noi viziuni care se pliază pe societatea actuală”, a declarat noua președintă a organizației. Aceasta a adresat mulțumiri Angelei Pop, fosta președintă a Uniunii Femeilor, și Mioriței Săteanu (în imaginea de jos), fondatoarea organizației și președintă onorifică.

Uniunea Femeilor Bihor este o organizație non-profit, membră a organizației internaționale I.F.S – International Federation of Settlements and Neighbourhoods.

Cu o prezență pe plan local de peste 25 de ani, organizația și-a axat activitatea pe sprijinirea și încurajarea femeilor pentru a deveni o voce și o participare activă în societate, după cum se arată într-un comunicat transmis de Uniunea Femeilor Bihor. Grupurile țintă pornesc de la cele mai fragede vârste, prin Tabăra „Ceata lui Pițigoi”, tineri prin proiecte naționale și internaționale sub egida Erasmus, dar și adulți, prin proiecte de reintegrare socială, activități familiale și, nu în ultimul rând, ajutorarea persoanelor în vârstă prin centre multifuncționale pentru vârstnici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!