Nagy Mate Andras, acuzat că în 2008 a fost complice, prin firma sa privată Ego Trade SRL, la folosirea şi prezentarea de documente şi declaraţii false care au avut ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene pentru un fost parlamentar UDMR de Satu Mare, nu va fi sancţionat sau atenţionat de către Consiliul Judeţean, unde deţine tocmai funcţia de director adjunct al Direcţiei de Implementare şi Proiecte Europene.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Mircea Jacan, a precizat luni că instituţia nu va emite nicio reacţie la trimiterea în judecată a lui Nagy Mate Andras. "Preşedintele Radu Ţîrle nu comentează faptul că Nagy Mate Andras este trimis în judecată de DNA pentru o chestiune privată. Este treaba justiţiei", a declarat acesta pentru BIHOREANUL. Jacan a mai adăugat că Nagy "nu este trimis în judecată ca angajat al Consiliului Judeţean".

Nici Direcţia de Implementare şi Proiecte Europene nu va lua măsuri în privinţa directorului adjunct. "Până nu este judecat nu avem ce măsuri să luăm. Din punctul meu de vedere este nevinovat", a declarat pentru BIHOREANUL Şerban Morcan, şeful Direcţiei de Implementare şi Proiecte Europene.

Morcan a ţinut să precizeze faptul că Nagy Mate Andras nu era angajat al direcţiei în perioada în care este acuzat că ar fi fost complice la fraudă. "Atât timp când nu este condamnat eu nu voi lua nicio măsură", a încheiat acesta.

Citeşte pe această temă şi: Director adjunct în Consiliul Judeţean Bihor, trimis în judecată de DNA