Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, deputatul PNL de Bihor Lucia Varga a reclamat faptul că Direcţia Ape Crişuri Bihor, coordonată de Viorel Iuhas, a achiziţionat unelte şi materiale de proastă calitate, "pe care nu le utilizează" şi "de care n-ar avea neapărată nevoie" în valoare de 1,1 milioane de euro.

"Au cumpărat un utilaj multifuncţional second-hand la 400.000 de euro, în condiţiile în care eu ştiu de la Minister (n.r. Ministerul Mediului) că un astfel de utilaj costă, în mod normal, 200.000 de euro", a spus Varga. Restul de 700.000 de euro Varga spune că au fost daţi pe "tot felul de roabe, cleşti şi materiale".

Lucia Varga spune că achiziţiile o nemulţumesc cu atât mai mult cu cât "angajaţii Direcţiei îşi primesc salariul cu întârzieri şi lucrări de consolidare a râurilor nu se realizează".

Contactat telefonic, directorul coordonator al Direcţiei Ape Crişuri Bihor, Viorel Iuhas, a spus că nu vrea să comenteze subiectul. "Vă spun doar atât: licitaţia pentru aceste utilaje a fost făcută anul trecut", a spus Iuhas. Acesta ocupă funcţia de director coordonator al Direcţiei Ape Crişuri Bihor din martie 2008, preluând-o de la Ioan Oprean, membru PNL, care a fost şeful instituţiei din 2006.