Şedinţa Colegiului Director al PDL, în care democrat liberalii au analizat rezultatele dezastruoase de la alegerile locale, s-a desfăşurat cu scântei. La capătul a 6 ore şi jumătate, presărate cu reproşuri şi cuvinte grele, preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, joi seară, că toţi membrii Biroului Permanent Naţional şi-au dat demisia.

Boc a spus că "preşedintele PDL, împreună cu întreg Biroul Permanent, şi-au prezentat demisia", urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare. "Atât preşedintele, cât şi BPN, şi-au asumat gestul demisiei şi deschide calea pentru organizarea structurlor care să valideze noile organe de conducere ale Partidului Democrat Liberal", a adăugat Boc.

Actuala conducere va asigura interimatul până la congres. Fostul premier a spus, totodată, că a luat decizia să nu mai candideze pentru un nou mandat şi că în perioada ce va urma se va ocupa de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Dacă iniţial surse din PDL susţineau în presa centrală că bihoreanul Vasile Blaga, contracandidatul lui Emil Boc la cel mai recent congres, ar fi spus că nu va mai candida la nicio funcţie în partid, ulterior Blaga a subliniat că nu s-a exprimat tranşant. Întrebat despre speculaţiile apărute din şedinţa CDN de joi conform cărora nu ar dori să candideze pentru şefia PDL la viitoarea Convenţie, Vasile Blaga a spus că "nici pe departe" nu exclude o astfel de posibilitate.

"Am văzut tot felul de discuţii - candidează, nu candidează. Oricine candidează într-o echipă. Eu nu am spus că nu voi candida. Nici că voi candida. Dacă colegii vor ajunge la concluzia asta, şi au fost astăzi voci destule în BPN care se îndreptau spre o astfel de soluţie, atunci sigur o să mă consult şi vom merge mai departe. Numai că important este cum va merge tot partidul mai departe. Eu am spus că nu candidez în echipa de organizare a unei Convenţii, pentru că nu pot să candidez la preşedinţia partidului ca membru al unei echipe de organizare a unei Convenţii", a precizat Vasile Blaga.

Şedinţa de joi a părut că nu se mai termină, lăsându-se cu reproşuri serioase de-o parte şi de alta a taberelor din PDL. Vasile Blaga i-a reproşat Elenei Udrea că şi-a pus "toţi delfinii în funcţii", în timp ce Elena Udrea le-a reproşat colegilor ei că i-au cerut să le numească până şi amantele în funcţii.

De altfel, Udrea şi Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, au fost cele mai criticate. Elenei Udrea i-a fost reproşat mai ales faptul că a pierdut lamentabil la Bucureşti, deoarece PDL nu a reuşit să câştige nici un sector.