Primarul Ilie Bolojan şi directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, s-au întâlnit joi după-amiază cu locuitorii cartierului Nufărul, din zona străzii Leonardo da Vinci. Cu această ocazie primarul le-a prezentat orădenilor proiectul de intubare a pârâului Adona derulat de Administraţia Bazinală Ape Crişuri şi lucrările pe care le va face municipalitatea pentru reamenajarea zonei.

Astfel, Primăria Oradea pregăteşte realizarea unui drum de acces, de la podul situat peste Adona pe strada Nojoridului şi până în dreptul străzii Gheorghe Asachi.

Pentru reamenajarea zonei, municipalitatea va amenaja aproximativ 130 de locuri de parcare pentru locuitorii străzii Leonardo da Vinci. Acestea vor avea perdele de protecţie formate din arbori şi arbuşti. "Lucrările de amenajare a căilor de acces şi a locurilor de parcare vor începe în primăvara anului viitor, după ce Administraţia Bazinală Ape Crişuri va finaliza proiectul de intubare a pârâului Adona", a promis primarul Ilie Bolojan.

Proiectul municipalităţii presupune realizarea, în total, a aproximativ 500 de locuri de parcare, realizarea sistemului de iluminat public aferent acestora, dar şi a sistemului de colectare a apelor pluviale în zona străzilor Meiului, Leonardo da Vinci şi Liszt Ferenc.