Handbaliştii orădeni de la CSM şi-au adjudecat jocul pe care l-au disputat, sâmbătă, la Arena "Antonio Alexe" în cadrul celei de-a IV-a etapă a campionatului Seriei B din Divizia A.

Echipa pregătită de Sebastian Tudor s-a impus mai greu decât se anticipa în faţa braşovenilor de la HCM Făgăraş, cu 24-22, după ce la pauză era condusă cu 11-10.

Handbaliştii orădeni au evoluat modest în prima repriză, oaspeţii conducând în permanenţă în primele 30 de minute. Pe parcurs s-au înregistrat scorurile: 1-3, în minutul 7, 4-8 în minutul 18, iar la pauză 10-11.

În repriza a doua, echipa orădeană a evoluat mult mai bine atât în atac, cât şi în apărare, iar acest lucru s-a văzut imediat pe tabela de marcaj, în minutul 34 scorul devenind 13-11. Apoi, CSM s-a distanţat încet, dar sigur, conducând în minutul 44 cu 19-15.

Pe final, oaspeţii au revenit şi au încercat să recupereze din diferenţă, dar în aceste momente, portarul Ionuţ Tcaciuc a apărat senzaţional poarta orădenilor, reuşind să respingă 5 aruncări consecutive de la 7 metri. Şi cu aportul goalkeeper-ului, echipa orădeană s-a impus în final cu scorul de 24-22.

"Importante sunt cele două puncte şi victoria obţinută, având în vedere că a fost un derby, întâlnindu-se echipele de pe locurile III şi IV. Vreau să-mi felicit în mod special portarul Tcaciuc pentru victorie. Mă bucură faptul că Răzvan Farcaş a revenit în teren după o absenţă de două luni şi jumătate. Sper ca şi Radu David să-şi revină până la jocul cu Univ. Craiova, de acasă, pentru a avea într-un final toată echipa completă, pentru a termina turul de campionat în obiectiv. Acesta fiind locurile I-III", a declarat după joc antrenorul Sebastian Tudor.

În urma acestui succes, CSM Oradea a urcat pe locul II în serie, având 6 puncte, cu două mai puţin decât liderul, HC Minaur Baia Mare, care s-a impus, în devans cu 40-25 în faţa oltenilor de la Univ. Craiova. Într-o altă partidă a etapei, Extrem Baia Mare a surclasat Unirea Sânnicolau Mare, administrându-i scorul de 48-16.

CSM Oradea - HCM Făgăraş 24-22 (10-11)

CSM Oradea: Bistrian, I. Tcaciuc (portari), Iştoc 2, Radu, V. Tcaciuc, Macovei 1, Taşcă, Alex. Farcaş 7, Papuc 2, R. Farcaş 2, Avram 4, Sava 1, Maxim 3, Drăgan, Scripnic, Mincan 2. Antrenor: Sebastian Tudor.
HCM Făgăraş: Şuteică, Ciulei (portari), Dincă 4, Frăţilă 9, Dobrin 1, Lişiţă 2, Lazea, Mînea, Rău 4, Bucşa, Moldovan, Lohan 1, Felecanu, Pasere 1. Antrenor: Dumitru Opriş.
În etapa viitoare, CSM Oradea va juca în deplasare cu CSM Bistriţa.