În dimineaţa de duminică s-a înregistrat o premieră pentru Oradea. Pe pista Aeroportului Internaţional a aterizat, cu 20 de minute mai devreme, dar fără probleme, prima cursă internaţională low-cost de linie, care a adus 76 de pasageri de pe aeroportul Barcelona-Girona, situat la circa 90 kilometri distanţă de oraşul Barcelona.

Avionul companiei Ryanair a plecat, la ora 11, înapoi spre Spania încărcat cu 150 de pasageri, care, după check-in, au folosit alea pietonală nou amenajată pentru a ajunge la aeronava Boeing 737, ce aştepta pe pista aeroportului.

"Aeronava Ryanair a aterizat fără probleme pe pista noastră şi a decolat la fel spre Barcelona. Şi comandantul aeronavei ne-a spus că a fost mulţumit de felul în care au fost prelucraţi pasagerii pe Aeroportul din Oradea", a spus directorul general Gheorghe Paşc.

BIHOREANUL a vorbit şi cu câţiva dintre pasagerii primei curse Barcelona (Girona) – Oradea, care s-au declarat mulţumiţi de zbor. Între aceştia s-au numărat spanioli, orădeni, precum şi sătmăreni. Un cuplu de tineri orădeni, mutaţi la Cluj, au profitat de noua rută pentru a se întoarce din vacanţa pe care au petrecut-o în Barcelona şi spun că zborul a fost unul liniştit şi plăcut.

"Am vrut să fim primii care ajungem aici, la Oradea, dacă tot ne-am programat o vacanţă în Spania. Zborul a fost foarte bun şi vremea la fel. Pe viitor trebuie luate în considerare şi alte rute şi legături internaţionale şi un orar mai bun de zbor", a spus tânărul. Lucru de înţeles, căci cursa a decolat din Spania la ora locală 6.55. Până acum, cei doi mergeau în vacanţe folosind aeroportul din Cluj.

Tot cu primul zbor de duminică dimineaţa a sosit şi o familie de sătmăreni, care locuiesc în Franţa, în apropierea graniţei cu Spania. "Ne e mult mai aproape aeroportul din Girona. Până acum trebuia să mergem până la Barcelona şi aterizam la Cluj. Zborul în sine a fost super, dar cam obositor pentru fetiţa noastră, având în vedere ora decolării", a spus sătmăreanca.

La ora 11, după îmbarcarea celor 150 de pasageri care au plecat spre Spania, aeronava companiei Ryanair a decolat, din nou fără probleme, de pe pista Aeroportului Internaţional din Oradea, fiind programată să ajungă la destinaţie la ora locală 12.40.

Cursele companiei irlandeze pe ruta Oradea – Barcelona sunt programate de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică.