Viorica Banciu, conferenţiarul Universităţii din Oradea prinsă, vineri, în flagrant cu mită de procurorii anticorupţie, va fi suspendată din funcţie, odată ce procurorii vor comunica situaţia ei. Femeia a fost reţinută vineri seară, iar ulterior reţinută pentru 24 de ore, după ce a fost prinsă că vindea profesorilor şi educatorilor lucrări necesare la examenele de promovare în grad didactic.

"Nu cunosc decât informaţiile relatate de presă, aştept o informare oficială. Dacă a fost reţinută, trebuie să dispun suspendarea contractului de muncă, însă pentru acest lucru am nevoie de o informare oficială de la Parchet", a declarat, sâmbătă, rectorul Constantin Bungău pentru BIHOREANUL.

Bungău a mai precizat că nu a avut niciodată vreo reclamaţie ori sesizare vizavi de activitatea secţiei de la Beiuş a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, unde este încadrată şi Banciu. "Pe această colegă am văzut-o foarte rar, locuieşte acolo. Sunt trei cadre didactice care locuiesc acolo şi asigură filiala", a precizat rectorul.

Nici decanul Floare Chipea n-a avut vreun semnal vizavi de faptele de corupţie. "Ştiu că la un moment dat au fost nişte neînţelegeri între cadrele didactice de la Beiuş, dar nu am avut niciodată o reclamaţie, cu atât mai puţin de astfel de fapte", a declarat Chipea pentru BIHOREANUL.

Decanul şi rectorul intuiesc însă că Banciu a săvârşit fapte de corupţie nu ca şi profesor al facultăţii, ci ca şi specialist al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic. "Deci nu în munca cu studenţii, ci cu absolvenţii", a precizat Bungău.

Viorica Banciu va fi prezentată, sâmbătă, judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE:

Sâmbătă seară, Universitatea din Oradea a transmis presei locale un punct de vedere în care rectorul Constantin Bungău a ţinut să sublinieze că Universitatea "dezagrează în totalitate orice fel de infracţiuni din partea angajaţilor săi", acţiunile Vioricăi Banciu "sunt inacceptabile"

"Vom lucra în continuare pentru ca acest tip de fapte să fie eliminate din mediul academic orădean, în colaborare cu autorităţile judiciare şi partenerii noştri instituţionali. În acest context, vom sesiza Comisia de Etică a Universităţii din Oradea cu privire la aspectele mai sus mentionate, pentru a investiga acest caz deosebit de grav si a lua măsurile care se impun, în concordanţă cu legislaţia în vigoare", arată comunicatul.

Citeşte şi articolele:

Flagrant cu mită, la Universitatea din Oradea: Conferenţiarul Viorica Banciu le vindea lucrări educatorilor şi profesorilor

Universitara prinsă cu şpagă, Viorica Banciu, a fost arestată