Scene de pomină, vineri dimineaţă, în Capitală. Conferinţa de presă a lui Nicuşor Dan, candidatul opoziţiei la Primăria Capitalei, în care acesta urma să prezinte un bilanţ al primăriţei PSD Gabriela Firea, a fost boicotată de viceprimarul Aurelian Bădulescu. PSD-istul a vociferat continuu, iar la un moment dat cei doi chiar s-au îmbrâncit. 

Situaţia a fost una tensionată şi nimeni din partea organizatorilor nu a reuşit să-l tempereze pe viceprimarul PSD-ist. Nicuşor Dan i-a spus lui Bădulescu în repetate rânduri să păstreze distanţa de protecţie de 2 metri, dar degeaba. Ba mai mult, viceprimarul s-a aşezat cât mai aproape de el la prezidiul improvizat, încercând mereu să îl acopere.

Conferinţa de presă a fost susţinută în zona Prelungirea Ghencea, la convocarea lui Nicuşor Dan. Viceprimarul Capitalei şi-a făcut apariţia neinvitat, dar cât să strice momentul. La orice afirmaţie a lui Nicuşor Dan, Bădulescu comenta, băgându-se în cadrele televiziunilor: "Fals", "Minţi", "Nu este adevărat".

HotNews.ro scrie că viceprimarul Capitalei a apărut acolo cu un dulap, încercând să îl împiedice pe Nicuşor Dan să vorbească. Nicuşor Dan a luat dulapul, vrând să îl mute în afara cadrului şi l-a trântit. "Aţi văzut omenii lui Nicuşor Dan, huliganii, m-au lovit în operaţie", s-a plâns Bădulescu.

La un moment dat, când PSD-istul s-a apropiat de el, Nicuşor Dan i-a pus mâna pe umăr ca să-l împingă, cerându-i să păstreze distanţa de 2 metri: "Du-te, domnule, de aici". Momentul a fost speculat de PSD-ist, care s-a victimizat. "De ce mă împingi? De ce esti violent? Hai, marş, ia mâna după mine. Eu am venit la bilanţ (..) De ce mă împingi?", a replicat Bădulescu, în timp ce Nicuşor Dan încerca să îl îndepărteze.

La faţa locului s-au aflat şi câteva persoane, care au huiduit. De altfel, viceprimarul certat şi cu un cetăţean, un motociclist care a oprit și a reproşat aministraţiei Firea că în 4 ani nu a lărgit strada Prelungirea Gencea. "Dă banii înapoi, nu te cunosc eu pe tine?", a strigat Bădulescu la bărbat, încercând să deturneze problema.

În esenţă, în conferinţa de presă de vineri, Nicuşor Dan a prezentat bilanţul Gabrielei Firea, amintind, între altele, de traficul intens din Capitală, de lipsa de sincronizare a semafoarelor, de falimentul RADET, starea proastă a infrastructurii de transport, eşecul atragerii fondurilor europene, condamnarea României la Curtea de Justiţie a UE pentru poluarea din Bucureşti, despre "jaful" de la Parcul Verdi şi de la companiile municipale.

HotNews mai notează că la conferinţa lui Nicuşor Dan a venit şi directorul STB, Hazem Kansou, şi consilierul personal al Gabriela Firea pe probleme de infrastructură, Marius Coaje, dar aceştia au stat retraşi.