Muzeul Țării Crișurilor a anunțat miercuri că se anulează din nou conferința care-i avea ca invitați pe Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, și pe fostul șef al centrului NATO din Oradea, general de brigadă (r) Eduard Simion, în cadrul căreia ar fi urmat să se discute despre provocările de securitate din zona noastră, în contextul războiului din Ucraina.

Conferința urma să se desfășoare joi seară, de la ora 17, la MȚC.

Instituția bihoreană nu a precizat care sunt motivele anulării conferinței, transmițând doar că acestea nu sunt imputabile Muzeului Țării Crișurilor. A subliniat, însă, că evenimentul nu va mai fi reprogramat.

„Din motive neimputabile Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, conferința „Provocări la adresa echilibrului de securitate la nivel regional și global generate de războiul din Ucraina”, invitat dr. Cristian Diaconescu, programată pentru data de 30 martie 2023, ora 17.00, SE ANULEAZĂ. Aceasta nu va mai fi reprogramată”, se arată în informarea de miercuri a MȚC, care adaugă: „Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri generate de această situație”.

Amintim că aceeași conferință trebuia să se țină inițial la începutul lunii martie, dar și atunci a fost anulată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!