Universitatea din Oradea alături de Societatea de ştiinţe istorice din România şi Universitatea din Szeged organizează pe 13 şi 14 octombrie, în Oradea şi Micherechi, ediţia a doua a conferinţei internaţionale "Mass media în post-comunism. Moştenire, evoluţie, tendinţe", comunicările fiind susţinute de profesori, jurnalişti şi istorici din România, Republica Moldova şi Ungaria.
"Pentru acest an, reuniunea propune abordări în cadrul temei Mass-media şi istoria recentă. Mecanisme de construcţie simbolică a realităţii", precizează organizatorii.
Comunicările ediţiei a II-a a conferinţei internaţionale au fost repartizate pe trei secţiuni. După deschiderea festivă şi prezentarea unor lucrări în plen, în dimineaţa zilei de vineri, 13 octombrie, (Hotel Continental Forum Oradea – Sala Paladium), vor fi susţinute peste 50 de contribuţii cu subiecte din ariile tematice conexe domeniilor presei şi istoriei recente (după ora 16, Hotel Continental Forum Oradea - Sălile Paladium, Forum şi Panoramic).
Sâmbătă, 14 octombrie, la Micherechi, este prevăzută o sesiune cu lucrări prezentate de specialişti din Ungaria, urmată de un colocviu intitulat Românii din Micherechi – o comunitate de graniţă. Tot la biblioteca din Micherechi, vor avea loc lansări de carte.
Reuniunea academică de la Oradea şi Micherechi este susţinută de mai mulţi parteneri: Asociaţia Română de Istorie a Presei – Filiala Crişana, Consulatul General al României de la Gyula, Centrul de studii pe Probleme ale Identităţii şi Migraţiei – Universitatea din Oradea, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Primăria Comunei Micherechi – Ungaria, Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, Săptămânalul Foaia Românească, din Gyula.