Folkistul Mircea Vintilă va susține o conferință despre parcursul său artistic, urmată de un recital, vineri, 28 iunie, de la ora 20, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea, în cadrul „Bibliovibes”, un proiect al Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai.

În cadrul evenimentului cu intrare liberă, publicul va putea afla mai multe amănunte din cariera unuia dintre cei mai apreciaţi folkişti români. 

Născut pe 23 martie 1949 la Bucureşti, Mircea Vintilă a început să se remarce în lumea muzicală românească din tinereţe, prin participarea alături de alţi prestigioşi artişti, precum Mircea Florian, Marcela Saftiuc şi Doru Stănculescu, la primul festival studenţesc de folk din anul 1971, la clubul "303" al Politehnicii bucureştene, apoi la clubul "Universitas", la "Casa de Cultură a Studenţilor" şi în cadrul Cenaclului Flacăra.

În 1992, a co-fondat grupul Pasărea Colibri, alături de Mircea Baniciu, Florian Pittiş şi Vlady Cnejevici. 

Evenimentul este organizat de Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor şi de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi Visit Oradea.

Conferinţele Bibliovibes sunt incluse în "Tipografia de idei", un proiect al Muzuelui Ţării Crişurilor în cadrul căruia în perioada 28 iunie - 8 septembrie sunt organizate zeci de evenimente educative şi culturale.

Mircea Vintilă concert Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!