Terapia hiperbară oferă soluţii moderne de tratament pentru boala Lyme, considerată de specialişti cu "o mie de feţe" din cauza simptomatologiei complexe.

"Una dintre puţinele terapii adjuvante"

Peste 150 de persoane, printre care medici, pacienţi şi studenţi la Medicină, au participat marţi după-amiază la conferinţa organizată de clinica orădeană Hyperbarium pe marginea celor mai eficiente şi inovatoare strategii de terapie în cazul bolii Lyme.

În cadrul evenimentului au susţinut lucrări specialişti în domeniu, printre care conferenţiarul universitar, medic primar în boli infecţioase, dr. Andrei Csep, medicul primar în neurologie, dr. Cristian Marge, şi medicul specialist în chirurgie generală, cu competenţe în medicina hiperbară, dr. Cătălin Tîrvescu.

În plus, în încheierea sesiunilor de comunicări ale specialiştilor, pacientul Sergiu Briceag le-a împărtăşit celor prezenţi din experienţa lui cu privire la tratamentul acestei afecţiuni prin terapie cu oxigen administrat la presiuni ridicate.

"Terapia hiperbară este una dintre puţinele terapii adjuvante în tratamentul bolii Lyme dovedite ştiinţific", a concluzionat, la rândul său, directorul medical al clinicii Hyperbarium, dr. Ciprian Sturz.

Cu efect încă de la primele şedinţe...

Conform celor mai recente studii, terapia hiperbară combate infecţia cu Borrelia burgdorferi, bacteria transmisă prin muşcătura de căpuşă, care declanşează boala Lyme.

Aceasta potenţează efectul terapeutic al antibioticelor administrate în cadrul tratamentului şi stimulează producţia de limfocite (n.r. celule ale sistemului imunitar responsabile cu reacţiile de apărare ale organismului) şi accentuează efectul lor.

Încă de la primele şedinţe, terapia are efect un antiinflamator care reduce durerile de cap şi musculare, atât de deranjante pentru bolnavii cu Lyme, iar pe termen lung stimulează refacerea ţesuturilor afectate de infecţia cu Borrelia burgdorferi.

Trataţi cu ... oxigen

Terapia hiperbară constă în administrarea de oxigen pur la presiuni de până la 3 atmosfere obţinute în interiorul unei camere speciale.

În cadrul unei astfel de şedinţe, nivelul de oxigen din sânge creşte de până la 20 de ori, acesta fiind difuzat mult mai uşor în ţesuturi şi accelerând vindecarea acestora.

Eficientă în peste 30 de afecţiuni diferite, terapia hiperbară este o formă de tratament medical non-invaziv şi sigur folosită cu succes în ultimele două decenii în ţări precum Germania, Italia, Franţa, Israel şi SUA.

Clinica Hyperbarium din Calea Clujului 292/A din Oradea deţine singura cameră hiperbarică acreditată medical din zona de vest a României.

De la deschiderea clinicii, în mai 2023, aici au fost trataţi 184 de pacienţi cu cicluri de tratament finalizate, de minimum 10 şedinţe, o rată de răspuns pozitiv de 81% şi cu zero incidente ori complicaţii.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!