După victoria din prima etapă de la Cluj Napoca, din faţa nou-promovatei CS Universitatea, baschetbaliştii orădeni ai echipei CSM U se pregătesc acum de primul joc de pe teren propriu din noua ediţie de campionat a Ligii Naţionale.

Orădenii vor primi vineri seară, de la ora 19.45, replica prahovenilor de la CSU Asesoft, într-un joc care reprezintă reeditarea finalei Campionatului Naţional din sezonul trecut.

Daniel Popescu, fundaşul CSM U Oradea, a prefaţat această confruntare cu CSU Asesoft Ploieşti. "Toată lumea ştie că întâlnim o echipă foarte valoroasă. Este echipa care domină baschetul românesc de zece ani. În acest sezon a construit o echipă care consider că este mai competitivă decât cea din sezonul precedent. Ne vom juca şansa şi îmi doresc să facem o figură cât mai frumoasă", a declarat Popescu, convins că "va fi un spectacol baschetbalistic". Fundaşul speră şi ca "toţi oamenii care ne susţin să vină alături de noi la acest meci, pentru că avem nevoie de sprijinul lor pentru a câştiga acest meci".

La rândul său, Vujadin Subotic, căpitanul echipei CSM U Oradea, a făcut câteva aprecieri asupra meciului. "Cunoaştem forţa Asesoftului. Sunt campionii Românei, aşa că mi se pare normal să primim vizita acestei echipe cu respect, dar, în acelaşi timp cred că şi ei pot să ne trateze cu acelaşi respect. Cred că va fi un meci frumos şi atractiv, de urmărit pentru orice iubitor al baschetului. Noi tratăm acest meci cu dorinţa de a câştiga şi cred că Oradea a arătat de-a lungul timpului că tratează cu seriozitate fiecare meci şi îşi propune să câştige de fiecare dată, indiferent de cine este adversar", a spus Subotic, care nu a evoluat în plenitudinea forţelor la ultimele meciuri, fiind în revenire după accidentare.

Aceeaşi stare ca a lui Subotic o prezintă şi Krapic, revenit şi el după accidentare, iar Guţoaia este încă nerefăcut şi nu va putea juca vineri.

Partida va fi arbitrată de Laurenţiu Grigoraş, Ciprian Stoica şi Adrian Habor. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport şi Digi 24 Oradea.

În cadrul etapei a doua din Liga Naţională de baschet masculin, majoritatea meciurilor sunt programate sâmbătă şi duminică. Între acestea se mai remarcă Gaz Metan Mediaş - U Banca Transilvania Cluj, sâmbătă, de la ora 18, şi BC Mureş - SCM U Craiova, duminică de la ora 17, în direct pe Digi Sport.