Connect Group România, cu sediul central în Belgia, sărbătoreşte 20 de ani de existenţă în Oradea.

În toamna anului 2002, câţiva membri ai consiliului de administraţie au făcut prima lor călătorie la Oradea şi au avut o întâlnire cu un producător local, de la care au preluat activitatea şi 12 angajaţi. Astăzi, 5 dintre aceştia sunt încă prezenţi zilnic, contribuind la succesul actual.

Doi ani mai târziu, Connect Group a decis să îşi modernizeze fabrica de producţie de PCB din România, adăugând o divizie de cabluri. Astfel, cu multă muncă şi cu o echipă de management multidisciplinară completă, a creat primul şi, la acea vreme, cel mai mare subcontractor din Oradea.

O companie de talie mondială

În 2015, a fost semnat un contract cu o companie franceză din sectorul feroviar. Imediat au trebuit luate câteva decizii importante, deoarece nu erau implicate doar cabluri şi plăci de circuite imprimate, ci şi cabinete şi ansambluri mecanice grele şi complexe. O provocare care a implicat aproape toate fabricile grupului! Connect Group a trebuit să reorganizeze întreaga producţie şi fluxurile logistice între Belgia, Ţările de Jos, Germania şi Republica Cehă.

În 2021, Connect Group a achiziţionat IKOR (www.ikor.es), o companie ce proiectează şi produce circuite electronice (EMS) pentru companii tehnologice din Spania, Mexic şi China. Odată cu achiziţia IKOR, grupul îşi va extinde semnificativ portofoliul şi raza de acţiune geografică, în Europa, America şi Asia.

Anul 2023 va reprezenta o nouă etapă în dezvoltarea Grupului Connect. Datorită succesului strategiei Connect Group din ultimii ani, compania trebuie să îşi extindă din nou zona de producţie din România şi să îşi sporească forţa de muncă, pentru a satisface cererea şi aşteptările clienţilor.

Odată cu achiziţionarea IKOR şi extinderea în România, Connect Group rămâne în Top 25 al principalilor furnizori europeni de produse EMS. Grupul este acum o companie de talie mondială! În 20 de ani, a crescut de la 5 la 1.500 de angajaţi, de la 1.000 mp la 35.000 mp de suprafaţă utilă şi va avea la dispoziţie 4,5 hectare de teren pentru extindere. Creşterea va continua, deci, iar Connect Group va continua să investească în România.

Momentul aniversar a fost sărbătorit cu o petrecere pentru angajați, care a avut loc în Cetatea Oradea și la care au luat parte nume cunoscute din viața artistică. Unul dintre cadourile gustate de public a fost concertul Compact

Despre Connect Group

Connect Group este un subcontractant lider şi certificat în lumea serviciilor de producţie de electronice (EMS), care sprijină companiile, colaborând cu acestea pentru a le transforma produsul într-un succes tehnologic şi comercial.

Se concentrează pe eficienţă, de la proiectare până la produsul finit, verificând în permanenţă dacă poate fi crescută calitatea, iar timpul de lansare pe piaţă scurtat şi mai mult. În prezent, compania are aproximativ 2.600 de angajaţi în diverse unităţi din întreaga lume.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!