Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, preşedintele PC Oradea, Rareş Gherai, a anunţat că până acum 140 de pensionari au semnat pe listele PC împotriva măsurilor anticriză iniţiate de Guvern. Cu toţii vor acţionarea în instanţă a Guvernului şi împiedicarea adoptării măsurilor anticriză care îi vor lăsa fără 15% din pensii. "Am discutat cu preşedintele Casei de Pensii (n.r. Leontin Ţîrle), şi ne-a spus că aproximativ 180.000 de pensionari din judeţul Bihor vor fi afectaţi de aceste măsuri", a precizat Rareş Gherai.

Potrivit acestuia, în cazul în care Curtea Constituţională va lăsa să treacă pachetul de legi anticriză ale Guvernului Boc, PC le va ataca în Contenciosul Administrativ, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "În cazul în care nu vom reuşi nici aşa, pe 29 iunie, un delegat al fundaţiei FACIAS (n.r Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului) va pleca la Bruxelles, şi va face plângere la CEDO", a spus Gherai.

Prezent la conferinţa de presă, secretarul general al PC Bihor, Corneliu Togor, a afirmat că, datorită faptului că nici în prezent Primăria Oradea nu a alocat un sediu filialei judeţene a PC, mulţi pensionari nu ştiu unde să se prezinte. "O problemă grea pentru pensionari este să ne găsească. Săptămâna următoare vom pune un cort în faţa Primăriei, pentru că aşteptam măcar un răspuns de bun simţ dacă ne dau sau nu un sediu. Bine că alte partide au câte 6-7 sedii", a spus Corneliu Togor, care a reclamat situaţia sediului de câteva luni încoace.

Secretarul general al PC Bihor a repus, astfel, pe tapet o problemă mai veche cu care se confruntă consevatorii bihoreni, şi anume aceea că nu au sediu, după ce din 2008 au fost evacuaţi din spaţiul de pe strada Primăriei. Administraţia Imobiliară Oradea le-a oferit până acum reprezentanţilor PC două sedii, despre care Togor spune că erau foarte mici şi improprii desfăşurării activităţii partidului. Ultima cerere a fost depusă de PC la mijlocul lunii aprilie, dar deocamdată conservatorii nu au primit niciun răspuns. "Noi am aşteptat cu bun simţ şi am crezut că şi dânşii au cei 7 ani de acasă", a mai spus Togor.

În prezent, sediul PC Bihor se află într-o sală pusă la dispoziţie de fostul preşedinte Octavian Bara, la etajul show-roomului Dacian Renault pe care acesta îl deţine în centrul oraşului. Toţi cei care doresc să semneze împotriva măsurilor Guvernului au posibilitatea să o facă pe strada Vasile Alecsandri nr.1.