PDL Bihor a anunţat că vineri, Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului ministru Emil Boc, va sosi la Oradea pentru a lansa cartea "Forţa politică a femeilor".

Potrivit unui comunicat transmis de Adelina Coste, secretar general adjunct al PDL Bihor şi în acelaşi timp şefa Cancelariei Prefectului, evenimentul se va desfăşura vineri, la ora 12, la Librăria Humanitas - Mircea Eliade (Str. Republicii. Nr. 5).

Evenimentul face parte din proiectul de promovare la nivel naţional a cărţii şi a mesajului de implicare a femeilor în viaţa politică, demarat pe 14 aprilie la Bucureşti.

Vor lua cuvântul atât Andreea Paul Vass, cât şi invitaţii săi: viceprimarul Rozalia Biro, managerul Bibliotecii Judeţene Ligia Mirişan, prefectul Gavrilă Ghilea, precum şi profesorii Florin Ardelean şi Sorin Borza.

"Pornind de la premisa că vocea femeilor este insuficient auzită în spaţiul autohton, Andreea Paul (Vass) propune o schimbare de perspectivă. În volumul "Forţa politică a femeilor" publicat la Editura Polirom ("EGOgrafii", 2011), ea le dă cuvântul doamnelor active în politica românească, doamnelor cu o viaţă profesională remarcabilă care nu au făcut acest pas şi partenerilor de dialog bărbaţi. Rezultatul este surprinzător de bogat. Detalii de culise, experienţe dense de viaţă, opinii îndrăzneţe - toate creionează o imagine mult mai nuanţată, accesibilă şi angajată a scenei politice româneşti şi a celor care ne reprezintă", se arată în comunicat.