În comuna Paleu, munca aleşilor este ţinută... la secret. În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local, format din 7 reprezentanţi ai UDMR şi 6 ai PNL, liberalii au vrut să filmeze discuţiile, cu scopul de a le arăta cetăţenilor ce decizii se iau privind viitorul lor, dar grupul UDMR s-au opus exerciţiului de transparenţă.

La iniţiativa consilierului Zoltan Toth (foto), care a spus clar că nu vrea să fie filmat, aleşii majoritari au votat împotriva acestei iniţiative. Degeaba le-au spus colegii din opoziţie că, potrivit legii, şedinţele sunt publice şi cetăţenii au dreptul să participe, fizic sau de la distanţă, urmărind înregistrări video, ori că, prin calitatea lor de consilieri, ei înşişi sunt persoane publice, aşa că nu pot avea pretenţia protecţiei identităţii. UDMR-iştii au votat unanim împotriva filmărilor, aşa că liberalii au fost nevoiţi să oprească înregistrarea.

Au cerut, însă, ca votul să fie consemnat în procesul-verbal şi au sesizat Prefectura Bihor cu privire la această ilegalitate.

Bihorel crede că, dacă le este ruşine consilierilor UDMR de munca pe care o prestează, poate ar trebui să meargă la şedinţe cu o cagulă pe faţă. La aşa atitudine hoţească, alt echipament nu li se potriveşte.