Membrii Consiliului Judeţean Bihor au aprobat joi, cu unanimitate de voturi, descentralizarea programului în baza căruia se distribuie în şcoli şi grădiniţe produse lactate şi de panificaţie, precum şi fructe. Măsura se va aplica începând cu anul şcolar 2011-2012 şi a fost luată datorită solicitărilor venite de la primăriile din judeţ, care susţin că vor putea urmări mai îndeaproape derularea acestui program.

Conform Ordonanţei de Guvern 96 din 2002, administraţiile judeţene puteau decide încă de la începerea programului "lapte-corn" dacă distribuirea produselor se va face la nivel judeţean sau la nivel local.

Prin intermediul acestui program se urmăreşte promovarea şi formarea de obiceiuri alimentare sănătoase şi prevenirea diferitelor afecţiuni de sănătate, ca de pildă diabetul, bolile cardiovasculare şi obezitatea infantilă.

Sumele necesare pentru derularea programului erau achitate până acum de Consiliul Judeţean, care le recupera ulterior de la UE prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.