Aleşii bihorenilor au avut, marţi, o şedinţă rapidă şi fără comentarii. În 12 minute, consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate de voturi 19 hotărâri, adică toate punctele de pe ordinea de zi a şedinţei.

Astfel, aleşii bihorenilor au aprobat o rectificare a bugetului judeţului, dat fiind că CJ a primit 408.000 de lei pentru finanţarea Camerei Agricole, care nu mai primise de luni bune niciun leu de la Ministerul Agriculturii. Totodată, la capitolul cheltuieli, consilierii au aprobat majorarea bugetului destinat lucrărilor pe drumuri judeţene.

Acest punct de pe ordinea de zi a fost singurul care a născut comentarii, consilierul Ionel Avrigeanu întrebându-l pe preşedintele Cornel Popa dacă judeţul a primit "ceva bani pentru investiţiile pe care le are în derulare sau pentru investiţiile pe care doreşte să le facă" la rectificarea bugetară făcută de Guvern.

"Aţi început cu declaraţii politice. Vă rog să urmăriţi ştirile, pentru că facem precizările necesare. Probabil că aţi văzut că mulţi din Executiv au fost în vacanţă şi nu s-a putut vorbi aplicat despre sume pentru un judeţ anume. O să aflaţi la timpul potrivit", i-a răspuns Popa.

Aleşii judeţului au mai aprobat un acord de parteneriat între Comuna Borş şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, prin care copiii cu dizabilităţi din localitatea de lângă Oradea vor beneficia de tratament la Centrul de Recuperare de pe strada Traian Lalescu, în parte pe cheltuiala primăriei.

În final, consilierii judeţeni au aprobat o serie de licenţe de transport public persoane în judeţ şi şi-au dat acordul ca Universitatea din Oradea să reabiliteze, printr-un proiect european, clădirea C57 de pe strada Universităţii nr. 4, imobil aflat în proprietatea Consiliului Judeţean pe care-l foloseşte, gratuit, instituţia de învăţământ.