Şedinţa de Consiliu Local de marţi din Marghita s-a lăsat cu scandal. După mai multe discuţii în contradictoriu cu reprezentanţii majorităţii, formate din şapte consilieri UDMR, trei PSD şi unul PPDD, cei şase aleşi din partea PNL au decis să părăsească şedinţa şi să nu participe la vot.

Picătura care a umplut paharul

"Grupul PNL a luat decizia să se retragă din Consiliul Local şi să nu mai participe la şedinţe până când nu se vor rezolva problemele privind transparenţa în atribuirea lucrărilor şi cheltuirea banului public", a declarat pentru BIHOREANUL liderul PNL Marghita, Ovidiu Bezi.

În şedinţa ordinară de marţi, trei dintre proiectele de pe ordinea de zi au fost considerate problematice de către liberali. Este vorba despre vânzarea unor terenuri la preţul de 1 euro metrul pătrat, preţ considerat "derizoriu" de reprezentaţii PNL, de modificarea Planului Urbanistic Zonal pentru introducerea în intravilan a unui teren de 25 de hectare aparţinând viceprimarului Gheorghe Costin pentru amenajarea unui parc fotovoltaic şi un caiet de sarcini pentru construcţia unei unităţi de alimentaţie publică în incinta controversatului ştrand din Marghita, fără licitaţie. "Suntem de acord să se facă investiţii în ştrand, dar transparent şi legal. Ştrandul n-are nici acum canalizare, pentru el nu există niciun plan de dezvoltare", a afirmat Ovidiu Bezi.

Acesta susţine, însă, că situaţia de marţi a fost doar "picătura care a umplut paharul". "Problemele sunt mult mai grave şi datează de mai multă vreme. Multe dintre proiectele de hotărâri le aflăm cu puţin timp înainte de şedinţă, lucrări publice sunt atribuite fără licitaţie... Deocamdată, grupul PNL nu va mai participa la şedinţe dacă nu există transparenţă în cheltuirea banilor publici, iar aceştia se scurg la anumite persoane. Vom informa şi conducerea judeţeană a PNL despre situaţie şi vom lua apoi o decizie", a precizat liderul PNL Marghita.

Supăraţi că n-au viceprimar

Contactat de BIHOREANUL, primarul oraşului, Pocsaly Zoltan, a declarat că supărările consilierilor PNL sunt mai vechi şi ar fi cauzate în primul rând de faptul că în urma alegerilor locale aceştia nu au viceprimar. "Nu pot să zic clar ce nu le-a convenit. Poate că au avut anumite obiecţii, dar asta nu înseamnă că trebuie să te ridici de la masă şi să pleci", a afirmat edilul din Marghita.

Potrivit acestuia, trei dintre proiectele din şedinţa de marţi nu au mai fost votate. "Ei ştiu că anumite hotărâri (cele legate de patrimoniu - n.r.) nu pot trece decât dacă obţin două treimi din voturile consilierilor şi de aceea se comportă aşa. Dacă nu vor mai participa la şedinţe nu vom mai introduce astfel de proiecte pe ordinea de zi, lucru care va face rău oraşului. Sper să nu se ajungă acolo", a mai precizat Pocsaly.