Consiliul Elevilor Bihor salută iniţiativa consilierilor locali PSD din Oradea, care vor să supună votului un proiect privind acordarea de burse şcolarilor orădeni.

"Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor susţine propunerea repusă pe tapet de grupul de consilieri locali PSD de acordare a burselor şcolare, aşa cum prevede articolul 82 din Legea Educaţiei Naţionale, pentru elevii din municipiul Oradea şi sperăm că, de această dată, reprezentanţii aleşi ai comunităţii locale vor conştientiza importanţa sprijinirii educaţiei orădene", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele CJE Bihor, Răzvan Hercuţ.

Acesta descrie situaţia din Oradea ca fiind "lamentabilă", întrucât este singurul municipiu reşedinţă de judeţ în care elevii silitori ori sărmani nu primesc burse, iar judeţul Bihor este la coada clasamentului naţional, din acelaşi punct de vedere.

"În comparaţie, elevii clujeni beneficiază de burse de merit în cuantum de 90 de lei/lună, de performanţă în cuantum de 120 de lei/lună, de ajutor social şi de studiu in cuantum de 70 de lei/lună; cei băcăuani de burse de merit în valoare de 100 de lei/luna; cei din sectorul 3 al Capitalei de burse de merit în valoare de 350 de lei/lună, iar prahovenii de burse de merit şi de performanţă în cuantum de 70 de lei/lună", a mai spus Hercuţ.

CJE Bihor a cerut în mai multe rânduri ca autorităţile publice locale din judeţ să dea burse elevilor. Singura primărie care s-a conformat a fost cea din Aleşd, unde Consiliul Local a votat un proiect iniţiat de unul dintre consilieri, Teodor Mănoiu, între timp decedat.

"Chiar dacă solicitările noastre anterioare pe această temă au rămas fără ecou, sperăm că, de această dată, reprezentanţii aleşi ai comunităţii orădene vor conştientiza rolul lor în sprijinirea atât a elevilor defavorizaţi, cât şi a celor merituoşi, votând proiectul de hotărâre. De asemenea, considerăm ca 0,66% din bugetul Municipiului Oradea nu reprezintă un efort prea mare pentru susţinerea viitorului acestei comunităţi", a mai spus Răzvan Hercuţ.

CJE Bihor are de gând să transmită noi adrese tuturor primăriilor din Bihor, pentru a le cere să le ofere elevilor burse.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Să oferim burse elevilor!"