În urma evaluării celor cinci oferte depuse din partea a tot atâtea asocieri de firme interesate să execute pasajul subteran din intersecția străzilor Tudor Vladimirescu - Oneștilor, CJ Bihor a stabilit-o pe cea câștigătoare.

Potrivit unui comunicat pe care administrația județeană l-a remis miercuri, licitația organizată în acest scop a fost câștigată de asocierea formată din firmele Global Industrial, CMI.RO și DP Proiect, contra sumei de 31,268 milioane lei (fără TVA).

După emiterea ordinului de începere a lucrărilor, acestea vor avea la dispoziție 14 luni pentru finalizarea pasajului, din care două luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția propriu-zisă.

Pasajul va avea o lungime totală de 191 metri și menirea lui este să asigure fluența traficului rutier în zona Ioșia, la fel ca acela aflat în lucru în intersecția Decebal – Tudor Vladimirescu, proiect al Primăriei Oradea. De asemenea, noul pasaj va asigura o mai bună conexiune între cartierul Ioșia și zona centrală a Oradiei, dar și cu zona Sântandrei.

„Până la începutul anului viitor se va realiza proiectul tehnic. Din ianuarie vor începe lucrările: relocarea rețelelor de utilități din zonă, forajele și excavațiile. Până la sfârșitul anului viitor lucrările vor fi terminate, iar pasajul va fi deschis circulației”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, cu precizarea că semnarea contractului este estimată pentru data de 5 noiembrie, dacă nu vor fi depuse contestații.

Finanțarea proiectului este asigurată cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 - 2027, și din bugetul CJ Bihor.

În prezent, sunt în derulare proiecte pentru realizarea a încă alte șase pasaje în Oradea și în Zona Metropolitană, dintre care patru la ieșirile din oraș spre Arad, Cluj și Satu Mare, unul la ieșirea din Oșorhei spre Cluj și altul pe centura Oradea, peste calea ferată spre Sânmartin - Băile Felix.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!