La două luni după desemnarea antreprenorului care va construi lotul de 8 kilometri dintre Băile Felix și Oșorhei al Inelului Rutier Metropolitan Oradea, administrația județeană a stabilit și constructorul care trebuie să realizeze proiectarea și executarea celorlalți 9 kilometri, între Băile Felix și Nojorid.

După ce la CJ Bihor au fost înregistrate 7 oferte, cea mai bună a fost declarată oferta asocierii dintre firmele Asfamixt (Oradea), OPR Asfalt (Timișoara) și Dacia Faber (Cluj), pentru suma de 70,143 milioane lei.

Deocamdată, însă, contractul nu va fi semnat decât dacă până în 10 iulie nu vor fi înaintate contestații din partea firmelor perdante.

„În condițiile în care decizia comisiei de licitație nu va fi contestată, până la jumătatea lunii iulie vom semna contractul de proiectare și execuție. În 3 luni se va realiza proiectul tehnic, după care vor începe efectiv lucrările. Din toamna acestui an constuctorii vor intra pe lucrări”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Pentru primul tronson al Inelului Rutier Metropolitan, dintre Băile Felix și Oșorhei, lucrările în luna aprilie au fost atribuite contra sumei de 82 milioane lei firmei Porr, care în prezent este, potrivit administrației județene, într-o fază avansată în ce privește elaborarea proiectului tehnic, urmând ca în luna august să înceapă execuția propriu zisă.

„Într-un an și jumătate ambele tronsoane vor fi finalizate. Din 2025, rețeaua de drumuri metropolitane va fi completată și cu acest proiect”, a precizat președintele CJ Bihor.

Inelul Rutier Metropolitan va deschide o nouă conexiune între DN 1 Oradea – Cluj, DN 76 Oradea – Deva și DN 79 Oradea – Arad, prin Oșorhei, Băile Felix și Nojorid.

Noua șosea va avea o lungime de 17 kilometri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. Finanțarea este asigurată din Programul Național Anghel Saligny (80%), plus cote proprii ale CJ Bihor și Primăriei Oradea (diferența de 20%). Proiectul este realizat în parteneriat între CJ Bihor și primăriile Oradea, Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!