Administrația județeană a lansat licitația pentru executarea lucrărilor de construire a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, care va avea trei săli de spectacole și conferințe, cea mai mare cu o capacitate de peste 1.000 de locuri.

Proiectul a fost deja conceput, în urma unui concurs internațional, de către o firmă de arhitectură din Italia, și anume Stefano Pozzi & Partners.

Un comunicat dat publicității luni de CJ Bihor amintește că proiectul Centrului Cultural Multifuncțional prevede construirea unei clădiri asigurate cu utilități, amenajarea unei căi de acces, a unor platforme carosabile, alei și platforme pietonale, precum și amenajarea de spații verzi.

Clădirea viitorului Centru Cultural Multifuncțional va avea o sală principală de 1.244 metri pătrați și 1.077 locuri, din care 22 pentru persoane cu dizabilități, scenă și buzunare de scenă, spații destinate artiștilor, plus două săli secundare multifuncționale cu o suprafață totală de aproximativ 607 mp, foaiere de 1.630 mp, inclusiv un spațiu situat la demisol și un așa numit spațiu de tip co-working cu specific cultural, plus zone pentru alimentație publică.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 martie 2023, iar valoarea totală estimată a investiției este de 91.481.529,43 lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 32 de luni. 

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp. 

Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin programul transfrontalier România – Ungaria. Pentru dotarea cu echipamente specifice activităților culturale și pentru amenajarea spațiilor verzi din jurul clădirii vor fi găsite alte surse de finanțare. 

Centrul Cultural Multifuncțional va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, Muzeul Țării Crișurilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului, urmând să găzduiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!