Administrația județeană a lansat procedura de licitație pentru proiectarea și executarea lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi de circulație a șoselelor de ieșire din Oradea spre Biharia și spre Nojorid, a anunțat marți, printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean Bihor.

DN 79 spre Nojorid va fi lărgit pe un tronson de 1,6 kilometri, din dreptul Aeroportului Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, până în dreptul intersecției cu drumul comunal DC 77 ce duce spre Livada, unde de asemenea va fi amenajat un sens giratoriu, în condițiile în care este în lucru noul drum de legătură dintre Oradea și Nojorid, cu o bretea care va ajunge până la intersecția giratorie din DN 79.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru acest tronson este cuprinsă între 22,7 milioane lei și 24,8 milioane lei, precizează CJ Bihor.

DN 19 spre Biharia va fi lărgit din dreptul intersecției giratorii cu așa-numitul drum expres al Oradiei până la intrarea în comuna vecină, pe un tronson de 3,7 kilometri, valoarea estimată a lucrărilor fiind, în acest caz, între 38,6 milioane lei și 42,1 milioane lei.

„Aceste două lucrări vor asigura o circulație fluentă pe cele două direcții în Zona Metropolitană a Oradiei. Vom avea mai puține accidente și timpi mai reduși în trafic. Până anul viitor lucrările vor fi gata, alături de cele ale centurilor metropolitane”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, referindu-se la șoselele de centură ale comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid, aflate deja în lucru.

Firmele interesate pot depune ofertele pentru proiectul de lărgire a DN 79 până la 13 iulie, iar, pentru cel de lărgire a DN 19, până la 27 iulie. Ambele sunt realizate în baza unui parteneriat între CJ Bihor și CNAIR, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Transporturi.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!