Consiliul Județean Bihor a anunţat miercuri, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, în care este asociat cu administraţiile locale ale celor 9 oraşe şi municipii bihorene, că în urma unei decizii a Adunării Generale a Asociaţilor va aloca suma de 1,6 milioane lei pentru 7 din aceste unităţi administrativ-teritoriale, câte 240.000 lei pentru fiecare, bani din care conducerile acestora îşi pot finanţa diverse cheltuieli, „după propria listă de priorităţi”.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de ADD, banii alocaţi pentru Ştei vor fi folosiţi pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic al optimizării sistemului de alimentare cu apă a orașului, precum și SF-ul pentru reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 5.000 metri.

La Beiuș, Primăria va folosi cei 240.000 lei pentru completarea unor dotări ale Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici cu un UPC (sistem neîntreruptibil de alimentare cu energie), achiziționarea de jocuri pentru copii și mobilier urban, precum și racordarea la utilități a bazinului didactic de înot, finanţat tot prin ADD.

Primăria Nucet va repara curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 și va dota cu mobilier și echipamente IT corpul secundar al acestei unități de învățământ, iar cea din Aleşd va achita din suma primită SF-urile pentru modernizarea unei străzi  şi respectiv pentru „revitalizarea urbană a Cartierului Șoimul”, studiul arheologic și proiectul tehnic pentru reabilitarea și consolidarea ruinelor Cetății Piatra Șoimului, precum și PT-ul pentru reabilitarea și modernizarea tribunei și a vestiarelor stadionului local.

La Vașcău, banii de la CJ vor fi folosiţi pentru cofinanțarea proiectului de îmbunătățire a infrastructurii de apă și apă uzată, amenajarea parcului central și a stației de autobuz din zona gării, precum şi pentru amenajarea unor parcări de domiciliu pentru localnici.

În Săcueni Primăria va cheltui banii pentru asigurarea utilităților și amenajarea drumului de acces spre autogară și pentru achiziționarea unei centrale termice pentru Școala Generală Toldy din Sânnicolau de Munte, precum şi pentru amenajarea parcării bazinului didactic de înot.