În mai puțin de o lună după ce i-a fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru reabilitarea energetică a Spitalului de Psihiatrie din Nucet, Consiliul Județean Bihor a lansat o licitație pentru a găsi firma care să execute lucrările. CJ Bihor e gata să plătească până la 21,7 milioane lei.

Licitația - a informat luni administrația județeană - a fost lansată vineri și are termen pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate data de 6 martie, valoarea estimată a investiției fiind de 21.693.366,69 lei, fără TVA.

Proiectul prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet. Obiectivul principal este creșterea eficienței din punct de vedere energetic prin reducerea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Atingerea acestor obiective presupune reabilitarea anvelopei construcțiilor, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” este finanțat pe Componenta 5 din PNRR „Valul renovării”, pe axa prioritară 2 - „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

Contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență a fost aprobat în luna ianuarie, iar finanțarea proiectului este 100% nerambursabilă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!