Firmele interesate să dezvolte proiecte de cercetare pot concura în cadrul unei licitații organizate de administrația județeană pentru a ocupa spații în Parcul Științific și Tehnologic din Oradea, realizat de CJ Bihor din fonduri europene și dedicat activităților de învățământ, cercetare și transfer tehnologic derulate de specialiști ai companiilor și ai Universității.

Societatea Parc Științific și Tehnologic, prin care CJ Bihor administrează facilitatea din strada Ceyrat nr. 4, oferă agenților economici 27 de spații. La etajul I sunt disponibile trei încăperi de tip Makers Ecosystem și șase de tip Open Lab, la etajul II patru încăperi de tip Makers Ecosystem și 14 de tip Laborator de Inovare.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de CJ Bihor, termenul limită de depunere a cererilor este 28 august 2024, evaluarea dosarelor urmând a se desfășura în perioada 29 – 30 august. Rezultatele vor fi publicate în 30 august pe site-ul https://www.oradeasteampark.com/news.

Anunțul privind derularea procedurii de licitație poate fi consultat pe site-ul administrației județene, în secțiunea dedicată informațiilor publice.

Companiile vor putea închiria încăperi echipate complet, având acces la utilități, servicii de pază și protecție, precum și la rețeaua de telecomunicații a parcului, se mai arată în informare. 

Firmele vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea parteneriatelor, consultanță de afaceri și tehnologică, promovarea activităților, întreținerea bazei de date și valorificarea facilităților legale.

Chiria pentru spațiile de birouri a fost stabilită la 10 euro/mp/lună, fără TVA, cu toate utilitățile incluse. Pentru închirierea sălii de ședință, a sălii de conferință și a altor spații se vor percepe taxe suplimentare cuprinse între 50 și 300 de euro pe zi.

Prima procedură de licitație pentru închiriere a fost derulată în luna mai a acestui an, iar cea dintâi rezidentă a Parcului Științific și Tehnologic este compania EBM-PAPST Automotive & Drives Romania, care desfășoară activități de dezvoltare hardware și software în domeniul acționărilor electrice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!