Lucrările pentru construirea celei de-a treia autogări din județ, în Săcueni, au fost scoase la licitație de administrația județeană prin Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor, proiect estimat la 1,325 milioane lei, fără TVA.

Potrivit unei informări transmise vineri de CJ Bihor, autogara din Săcueni urmează să fie alcătuită dintr-o clădire cu sală de așteptare pentru călători, casă de vânzare bilete și abonamente, cu birou de mișcare și informare, un spațiu comercial, spații sanitare, o zonă de depozitare/ spațiu tehnic și copertine pentru autobuze. De asemenea, în cadrul lucrărilor vor trebui realizate și amenajări exterioare (bănci, zone verzi, trotuare, semnalizare rutieră, ecrane digitalizate etc).

Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție două luni pentru proiectare și șase luni pentru execuție, așa încât noua autogară să fie dată în folosință la începutul anului viitor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pe 24 iulie 2023. CJ Bihor va asigura, prin ADD Bihor, 1 milion de lei, diferența reprezentând contribuția Primăriei Săcueni.

În septembrie 2021, în Bihor au fost finalizate primele autogări moderne, în Beiuș și Marghita, administrarea acestora fiind încredințată celor două primării de municipiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!