Într-o reuniune de îndată desfășurată joi în format online și condusă de vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan, aleșii bihorenilor au adoptat, joi, în unanimitate, cinci noi hotărâri ce prevăd exproprieri.

Una dintre acestea vizează exproprierea suplimentară a 48.097 metri pătrați de teren pentru proiectul de extindere a Aeroportului din Oradea, teren pentru care administrația județeană a decis, în baza unor evaluări independente, să achite despăgubiri de 1,413 milioane lei.

În cadrul proiectului, finanțat cu fonduri europene nerambursabile, va fi prelungită pista de aterizare-decolare de la 2.100 la 2.500 metri în direcția Nojorid, va fi extinsă platforma de debarcare - îmbarcare, incinta aeroportului va fi împrejmuită și în interior va fi construit un drum perimetral pentru vehiculele serviciilor de urgență (ambulanțe, pompieri, SRI) și, de asemenea, vor fi achiziționate echipamente pentru întreținere (deszăpezire piste și platforme, degivrare avioane, mentenanță instalație de balizaj). Necesitatea exproprierii suplimentare, a declarat BIHOREANULUI directorul Aeroportului, Răzvan Horga, a reieșit în urma finalizării proiectării tehnice a lucrărilor. 

O altă hotărâre de expropriere a fost adoptată pentru reabilitarea DJ 190 G din Almașu Mare (comuna Balc) până la limita cu județul Sălaj, în baza ei urmând să fie expropriată o suprafață de 62.007 mp, pentru care vor fi plătite despăgubiri de 62.408 lei.

Pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale a viitorului Parc Industrial din Beiuș, o altă hotărâre adoptată joi prevede exproprierea a 8.155 mp de teren, în valoare de 977 lei.

De asemenea, pentru realizarea Parcului Industrial din Marghita (proiectat pe o suprafață de 10 hectare de teren) vor fi expropriați 6.139 mp de teren necesari amenajării unui drum, valoarea despăgubirilor urmând să fie de 11.814 lei.

În fine, pentru realizarea unui drum de acces în viitorul Parc Industrial din Ștei consilierii județeni au aprobat exproprierea a 269 mp de teren, în valoare de 337 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!