Șoferii bihoreni, și nu doar ei, care dețin vehicule electrice și se deplasează pe trei drumuri județene din județ le vor putea încărca în stații pe care CJ Bihor vrea să le amenajeze cu fonduri europene.

Proiectul menit să „încurajeze achiziția de mașini electrice, să promoveze deplasarea eco și să ajute la crearea unui mediu mai curat” a fost inițiat de conducerea administrației județene și votat în unanimitate de aleșii bihorenilor în reuniunea de marți a Consiliului Județean.

După cum prevede proiectul, două astfel de stații vor fi construite pe DJ 795 Salonta - Gurbediu, valoarea investiției fiind estimată aici prin studiul de fezabilitate la 679.490 lei, cu TVA inclusă.

O altă stație, în urma unei investiții evaluate la 575.365 lei (cu tot cu TVA), este prevăzută pe DJ 797 centura Sântandrei, cea dată în folosință de CJ Bihor la finele lunii mai, iar cea de-a patra, estimată la 575.818 lei, pe DJ 767J, adică centura Oșorhei, care va fi deschisă circulației în această vară.

Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor, care a condus lucrările reuniunii de marți în absența președintelui Ilie Bolojan, a precizat că acest proiect va avea ca sursă de finanțare fondurile UE.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!