La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, Adrian Simon, a afirmat, joi, că autorităţile locale au primit asigurări din partea conducerii companiei Blue Air că zborurile pe ruta Bucureşti – Oradea – Bucureşti vor continua şi dincolo de luna martie.

După cum se ştie, pe site-ul companiei nu se pot face rezervări mai departe de luna martie, iar un portal de ştiri din domeniul aviaţiei scrie că Blue Air va renunţa la zborurile spre Oradea, precum şi la alte circa 10 rute naţionale şi internaţionale.

"În urma întâlnirilor dintre conducerea Aeroportului şi a companiei, cea mai recentă având loc în urmă cu câteva zile, ni s-au dat în continuare asigurări că se vor continua zborurile. S-a discutat şi această temă, printre altele", a precizat Adrian Simon.

În schimb, reprezentantul CJ Bihor nu poate spune din ce motive sunt blocate rezervările pentru această rută începând din luna aprilie. "Asta ţine de politica lor. Nu pot să întreb o companie privată de ce nu (n.r. – se pot face rezervări), la ce oră şi ce calendar. (…) Noi rămânem pe cele spuse de dânşii", a spus purtătorul de cuvânt.

BIHOREANUL a încercat încă de la începutul acestui an să afle direct de la Blue Air din ce motive nu se pot face rezervări pentru zborurile Bucureşti – Oradea şi retur mai departe de luna martie, fără succes. Cererea trimisă pe 3 ianuarie a rămas fără răspuns, iar, după ce a dat asigurări că va transmite lămuriri, PR-ista companiei n-a mai răspuns apoi la telefoane şi mesaje.

Incertitudinea este mai mare acum decât la începutul anului, întrucât, de regulă, companiile aeriene îşi lansează din timp rezervările pentru cursele din orarul de vară tocmai pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru vânzarea de bilete. Or, în cazul zborurilor spre şi dinspre Oradea, la începutul lunii februarie nu se pot cumpăra bilete pentru aprilie.

Portalul de ştiri din aviaţie boardingpass.ro a scris, miercuri, că Blue Air anulează peste 10 rute operate de pe bazele din Torino, Iaşi, Bacău şi Bucureşti, inclusiv cele spre şi dinspre Oradea. În articol nu sunt citaţi reprezentanţi ai companiei şi nici vreun comunicat oficial, ci sunt enumerate rutele pentru care, din luna februarie şi din luna martie, nu se mai pot face rezervări pe portalul Blue Air.