Consiliul Judeţean a anunţat luni că în Bihor nu există drumuri blocate sau închise circulaţiei publice din cauza zăpezii.

"La această oră se intervine pe toate drumurile judeţene pentru combaterea fenomenelor periculoase (polei, poduri de gheaţă, zăpadă îngheţată). Nu există drumuri blocate sau închise circulaţiei publice (în afara de cele declarate închise pe timp de iarnă) şi se circulă în condiţii normale de iarnă", se arată într-un comunicat de presă remis luni după prânz de reprezentanţii CJ Bihor.

Potrivit documentului, în weekend, în judeţul Bihor s-a intervenit cu 34 de utilaje specializate pentru degajarea drumurilor judeţene, pe o lungime de 870 de kilometri, "conform priorităţilor date de importanţa drumurilor şi circulaţiei pe acestea".

Intervenţiile de deszăpezire în Bihor se fac pe cinci zone Beiuş (150,23 km), Aleşd (162,59 km), Marghita (167,62 km), Tinca (217,27 km) şi Oradea (172,29 km). "Stocurile de material necesare desfăşurării activităţii de deszăpezire sunt asigurate în cantităţi suficiente şi sunt reîntregite săptămânal în funcţie de consum", mai precizează reprezentanţii CJ Bihor.

Bihorenii sunt, totodată, informaţi că în staţiunile montane ale judeţului (Stâna de Vale şi Vârtop-Arieşeni) sunt condiţii perfecte pentru practicarea sporturilor de iarnă.