În bugetul naţional pe anul 2017, aprobat de Guvern, s-au alocat diverse sume de bani şi pentru lucrări la construcţia şoselelor de centură ale oraşelor Vaşcău, Aleşd şi Săcuieni din Bihor. Astfel, pentru lucrările de la Vaşcău s-au aprobat 48,9 milioane lei, pentru Aleşd 16 milioane lei, iar pentru Săcuieni 4 milioane lei.

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Consiliului Judeţean pe Facebook. "La solicitarea conducerii Consiliului Judeţean, grupul parlamentar al UDMR a propus amendamente la proiectul de buget pe anul 2017 prin care Guvernul va aloca resursele financiare necesare pentru infrastructura de drumuri bihorene", se arată în mesaj.

Tot acolo apar şi sumele alocate. "Astfel, 48.9 milioane lei vor ajunge la Vaşcău pentru continuarea lucrărilor la centura ocolitoare a oraşului. De asemenea, 16 milioane lei vor fi direcţionaţi către Aleşd, iar 4 milioane lei pentru execuţia drumului de centură a oraşului Săcueni", se precizează pe pagina CJ Bihor.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, a afirmat că sumele au fost cerute şi primite în funcţie de stadiul proiectelor în fiecare dintre cele trei oraşe şi nu din alte considerente. "La Vaşcău lucrarea este în plină execuţie şi pot absorbi aceşti bani (aproape 49 milioane lei – n.r.) anul acesta, în timp ce la Aleşd proiectul este în fază iniţială. La Săcuieni, în schimb, lucrarea este întreruptă şi trebuie reluată licitaţia, deci nu avea rost o sumă mai mare acum", a declarat, pentru BIHOREANUL, preşedintele CJ Bihor. "Nu am făcut lobby pentru doar pentru Vaşcău, ci pentru judeţ", a adăugat acesta.

Consilierii judeţeni din Bihor se vor reuni marţi în şedinţă pentru a aproba atât unele documente legate de lucrările la centurile Vaşcău, Aleşd şi Săcuieni, precum şi noii indicatori tehnico-economici ai celui de-al doilea terminal al Aeroportului Internaţional Oradea. Pentru această lucrare, CJ Bihor a primit din bugetul naţional 8 milioane lei, aproape o treime din suma necesară, evaluată la 28,6 milioane lei.

Citeşte şi: Guvernul cofinanţează cu 8 milioane de lei construcţia celui de-al doilea terminal la Aeroportul Oradea