Consiliul Judeţean Bihor a depus spre finanţare, prin Programul Interreg RO-HU, proiectul strategic pe sănătate al judeţului în valoare de aproape 9,5 milioane euro.

"Proiectul integrat pentru dezvoltarea durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervenţiilor medicale în situaţii de urgenţă, în valoare totală de 9.474.159,01 euro (inclusiv TVA), a fost depus astăzi la ora 16:31", au informat, vineri seară, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor, Lead partner al proiectului strategic. 

Potrivit aceleiaşi informări, "documentul a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, în cursul zilei de ieri, iar în cursul zilei de vineri a primit semnătura din partea conducătorilor municipalităţilor bihorene".

După cum se ştie, proiectul mai avea nevoie de unele completări şi ajustări, care n-au fost votate, însă, de consilierii judeţeni până pe 30 septembrie, data limită de depunere a aplicaţiilor de finanţare.

După ce, miercuri, aleşii PNL nu au validat ordinea de zi a şedinţei ordinare, iar apoi nu s-au prezentat la cea "de îndată" convocată de preşedintele Pásztor Sándor, acesta alături de vicepreşedinţi au avertizat că proiectele RO-HU sunt în pericol

Până la urmă, proiectul strategic pe sănătate a fost depus, acesta urmând să fie completat. "În perioada următoare urmează să fie adoptate hotărârile cu completări de aprobare ale proiectului", se precizează în informarea CJ Bihor. 

Dacă proiectul va fi aprobat, se vor achiziţiona aparatură medicală pentru spitalele din Oradea şi din judeţ, respectiv vor fi construite şi echipate două centre medicale de urgenţă în zonele Padiş şi Stâna de Vale. 

Citeşte aici investiţiile cuprinse în Proiectul strategic pe Sănătate al judeţului.