Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, Mircea Jacan, a anunţat, vineri, că în cursul acestei zile, preşedintele CJ a fost anunţat, de firma CCF Timişoara, câştigătoarea licitaţiei pentru reabilitarea drumului, că săptămâna viitoare DN 76 între Oradea şi Beiuş intră, parţial, în şantier.

"Urmare a discuţiilor purtate telefonic, vă informăm pe această cale că societatea noastră va începe efectiv lucrările de reparaţii a îmbrăcăminţii asfaltice la DN76, Deva-Oradea, tronsonul cuprins între km 133+660 - 184+380, Beiuş-Oradea, joi, data 20.06.2013", se arată în răspunsul transmis de CCCF Consiliului Judeţean Bihor.

Aflat în stare deplorabilă, DN 76 a devenit un subiect disputat după trecerea iernii, când numeroşi şoferi s-au ales cu roţile maşinilor rupte sau cu pene din cauza gropilor din carosabil şi s-a aflat că anul acesta Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi nu a alocat niciun leu pentru reabilitarea acestuia.

Din luna aprilie, reprezentanţii PNL şi PSD au anunţat ba că se reiau lucrările de reabilitare abandonate cu multe luni în urmă, ba că încep reparaţiile, termenul limită prelungindu-se mereu. Documentul prezentat vineri de CJ este primul care angajează un termen concret de începere a plombărilor.