Consilierii judeţeni au votat marţi, în unanimitate, pentru scoaterea la vânzare a trei parcele de teren de 600, 465 şi 468 de metri pătraţi, situate în satul Haieu din Sânmartin.

Vânzarea se va face prin licitaţie publică cu strigare, preţul de plecare fiind de 63,10 lei pe metru pătrat, adică 37.860 de lei pentru parcela de 600 de metri pătraţi, 29.342 lei pentru cea de 465 de metri pătraţi şi respectiv 29.531 lei pentru lotul de 468 de metri pătraţi.

Terenurile, situate lângă Pădurea Stelară, vizavi de lacul cu nuferi din Băile 1 Mai, sunt îngrădite, fiind folosite de mai mulţi ani ca grădini şi locuri de trecere spre proprietăţile unor săteni, fără ca cineva să fi plătit taxe şi impozite pentru ele.

Conform Hotărârii CJ, contractul se va încheia în 5 zile lucrătoare de la data adjudecării, în formă autentică, cumpărătorul urmând a achita integral contravaloarea terenului la data semnării acestuia. Toate taxele şi comisioanele aferente vânzării vor fi suportate de cumpărător.

Neachitarea contravalorii terenului va duce la anularea rezultatului final al licitaţiei şi organizarea uneia noi. Documentele licitaţiei se pot ridica de la sediul Consiliului Judeţean Bihor, contravaloarea caietului de sarcini fiind de 100 de lei.

Garanţia de participare va fi de 2.500 de lei, data la care va avea loc licitaţia nefiind încă stabilită.