Conducerea Consiliului Judeţean respinge orice responsabilitate pentru faptul că elevii bihoreni încă nu primesc în şcoli, alături de produse de panificaţie şi lactate, şi mere.

Printr-un comunicat dat publicităţii marţi şi semnat de directorul cabinetului preşedintelui CJ, Cristian Bodea, se face cunoscut că Ministerul Agriculturii şi Pădurilor a întârziat până în 12 septembrie publicarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 49 din 5 septembrie, privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli, căruia - în plus - nu i-au fost elaborate şi publicate normale de aplicare, iar Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Bihor "nu a comunicat oficial cadrul legislativ în care putem derula programul pentru mere".

Cu toate acestea, se arată în comunicat, "Consiliul Judeţean Bihor nu a stat în expectativă şi, aflând că se pregăteşte această Ordonanţă de Urgenţă, am depus la APIA Bihor cererea de solicitare pentru mere în data de 7 septembrie, odată cu cele pentru lapte şi corn".

Şeful de cabinet al preşedintelui CJ precizează că "noi suntem pregătiţi de multă vreme să demarăm procedurile de licitaţie, şi o vom face imediat ce APIA Bihor ne va comunica datele necesare".

Potrivit OUG 49/2012, din acest an în şcolile din România trebuie să se distribuie şi fructe, iar licitaţiile pentru achiziţionarea acestora, precum şi coordonarea programului de distribuire sunt în sarcina consiliilor judeţene.