Consiliul Local a aprobat joi, în şedinţă extraordinară, indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate, efectuat pentru introducerea reţelelor electrice în Parcul Padiş, delimitat de străzile Padişului, Octavian Goga şi Calea Aradului.

În baza contractului pe care-l are cu Primăria, firma Luxten va monta 55 de lampadare, mai exact fundaţia, stâlpii şi corpurile de ilumintat, termenul de execuţie fiind stabilit la două luni. Costurile lucrării se ridică la 505.000,75 de lei, cu TVA inclus.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, lucrările la infrastructura electrică se vor desfăşura în paralel cu cele de amenajare a parcului, pentru ca deranjul să fie mai puţin.

La sfârşitul lunii februarie, Consilul Local a aprobat amenajarea spaţiului verde din strada Padişului, de 9.641 mp. Potrivit proiectului, aleile parcului vor fi făcute din piatră naturală, iar mai multe cărări şi platforme vor fi din mărgăritar. Parcul Padiş va avea 60 de bănci din lemn, un pavilion acoperit, un loc de joacă împrejmuit cu opt aparate de joc, o fântână arteziană şi straturi de flori.

Costurile totale depăşesc 367.000 de euro şi vor fi suportate de bugetul local, lucrările fiind preconizate să înceapă în luna mai sau în iunie, după încheierea licitaţiei, dar având un termen de finalizare mai scurt, de doar două luni.